15 C
Ankara
Cuma, Mart 29, 2024

‘Tıpkı diplomaside, ekonomide olduğu gibi, dijital dünyada da asıl olan kendi gücünüzdür’

- REKLAM -

Kategoride Diğer

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Forum Metaverse” etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Tıpkı diplomaside, ekonomide, askerî alanda olduğu gibi dijital dünyada da asıl olan kendi gücünüzdür. Özgün teknolojilerimizi, yazılımlarımızı geliştirmeden, özgün içeriklerimizi üretmeden kafamızı yastığa huzuru kalple koyamayız, geleceğimize güvenle bakamayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen “Forum Metaverse” etkinliğine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında bugünün 21 Mart Nevruz Günü olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizle birlikte coğrafyamızdaki pek çok halk, tabiatın uyanışının ve baharın gelmesinin müjdecisi kabul ettiği 21 Mart’ı bayram sevinciyle kutlamaktadır. Binlerce yıldır süren Nevruz geleneği, her toplumda olduğu gibi milletimiz arasında da, mevsim değişiminin ötesine geçen sembolleri de bünyesinde barındırmaktadır.  Buradan milletimizin ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz’unu tebrik ediyorum. Nevruz kelimesi yeni gün anlamına da geliyor. Bugün burada, dijital teknolojilerin Nevruz’u, dijital teknolojilerin yeni bir safhası diyebileceğimiz web 3.0 ve onunla bağlantılı en popüler mecra olan Metaverse hakkında konuşmak, tartışmak, tespit ve tekliflerimizi paylaşmak üzere bir aradayız” açıklamasında bulundu.

“Her türlü krizin, her türlü zorluğun üstesinden gelebilme kabiliyetini defalarca ispatlamış bir insan gücüne sahibiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam bilim ve teknoloji tarihi alanında yazılan eserleri, kurulan müzeleri inceleyenler, söylediklerimin kuru bir hamaset değil, hakikatin ta kendisi olduğunu kabul edeceklerdir. Bugün de millî teknoloji hamlesiyle, araştırma-geliştirme merkezleriyle, üniversitelerimizle, teknoparklarla, teknoloji geliştirme bölgeleriyle, çocuklarımızın kabiliyetlerini keşfetmelerini sağlayan dene-yap atölyeleriyle aynı yolda ilerliyoruz” diye ekledi.  

“ULUSLARARASI REKABETTE ÖNE GEÇMEMİZİ TEMİN EDECEK HER PROJENİN YANINDA YER ALIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknoloji temelli girişim yapan her evladımızı pek çok destek ve teşvikle cesaretlendiriyoruz. Uluslararası alanda söz sahibi olmamızı, uluslararası rekabette öne geçmemizi temin edecek her projenin, her gayretin, her atılımın yanında yer alıyoruz. Dünyanın teknoloji üzerinde inşa edilen yeni düzeninde kendi kulvarlarını açmak için yola çıkan gençlerimize omuz veriyoruz.”

“Her alan gibi dijital dünyada da kendi altyapınıza, kendi mecralarınıza, kendi insan gücünüze sahip değilseniz, yani yerli ve millî ayaklar üzerinde durmuyorsanız, felaketin eşiğindesiniz demektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Tıpkı diplomaside, ekonomide, askerî alanda olduğu gibi, dijital dünyada da asıl olan kendi gücünüzdür.  Özgün teknolojilerimizi, yazılımlarımızı geliştirmeden, özgün içeriklerimizi üretmeden kafamızı yastığa huzuru kalple koyamayız, geleceğimize güvenle bakamayız.”

- REKLAM -
- REKLAM -

Son Eklenenler

İlginizi Çekebilir