Millî Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve UNICEF’in ortak projesi olan “Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi” kapsamındaki eğitimler Bursa’da başladı.
BURSA – Türkiye genelinde 10.000 okul öncesi öğretmen ve okul idarecilerinin yer aldığı “Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi” kapsamında düzenlenen mahalli hizmetiçi eğitim Bursa’da başladı. Düzenlenen hizmetiçi eğitimle Bursa’da görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin bilgi ve farkındalıklarının artırılması amaçlanıyor. 10 okul öncesi öğretmen ve bir yönetici koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve üç gün süreyle devam edecek eğitimlere 225 öğretmen katılıyor.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanı UNICEF teknik desteğiyle uygulamaya konulan “Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması Projesi” Kasım 2020’de resmî olarak başladı. Projenin “Standartların iyileştirilmesi, programın güncellenmesi ve yeni materyaller geliştirilmesi yoluyla erken çocukluk eğitim hizmetlerinin kalitesi arttırılacaktır.” hedefi doğrultusunda Okul Öncesi Eğitim Programı ve materyalleri güncellendi. Güncellenen Okul Öncesi Eğitim Programı ve Materyallerinin Pilot Uygulaması 2022-2023 eğitim öğretim yılında aralarında Bursa’nın da yer aldığı pilot illerde uygulanıyor.
“Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması” projesinde 0-6 yaş aralığındaki tüm çocukların erken çocukluk eğitimine (EÇE) erişiminin arttırılması, hizmetlerin yaygınlaştırılması ve özellikle dezavantajlı çocukların akademik ve sosyal hayata hazırlanması amaçlanıyor. “Erken Çocukluk Eğitiminde (EÇE) Kalite ve Erişimin Arttırılması” projesinin desteklediği erken çocukluk eğitimi hizmetleri, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki örgün eğitim fırsatları ile oyun odalarında yaygın eğitim fırsatlarını ve alternatif ve esnek zamanlı eğitim modelleri ile de toplum temelli uygulamaları içeriyor.