Ayafatma Deresi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ ekiplerinin yürüttüğü temizlik çalışmasıyla daha sağlıklı bir çevreye kavuşuyor.
Nilüfer’in 23 Nisan ve Altınşehir Mahallelerinde Temizlik Seferberliği
Nilüfer ilçesine bağlı 23 Nisan ve Altınşehir mahallelerinden geçen Ayafatma Deresi’nde yaklaşık 3 kilometrelik hat boyunca kapsamlı bir temizlik çalışması başlatıldı. BUSKİ ekipleri, dere yatağında biriken çamur, yabani otlar ve çeşitli atıkları iş makineleri yardımıyla temizliyor.
Taşkın Riskinin Azaltılması ve Su Akışının Sağlıklı Sürdürülmesi Amaçlanıyor
Periyodik Temizlikle Bahar Aylarına Hazırlık
Dere yatağında düzenli olarak gerçekleştirilen bu temizlik çalışmaları sayesinde, suyun akışı sağlıklı bir şekilde sürdürülüyor ve özellikle bahar aylarında yaşanabilecek taşkın riskinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Mahalle Muhtarlarından Memnuniyet
Çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren 23 Nisan Mahallesi Muhtarı Sevda Bayraktar ve Altınşehir Mahallesi Muhtarı Melahat Şanal, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ekiplerine bölge halkı adına teşekkür etti. Muhtarlar, temizlik seferberliğinin bölge sağlığı ve güvenliği için büyük önem taşıdığını vurguladı.
Haber: Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı



